a Helian NaTour Utazási Iroda blogja

Útitippek, történetek...

Útitippek, történetek...

Úton Sagresbe

Ahol a gólyák is a sziklákon fészkelnek…

2017. március 01. - Helian

A 4 napos kerékpártúránkon három különböző tengerpartot érintünk. Mindegyik gyönyörű, de teljesen más. Az első szakasz, amit az első napon láthatunk szép homokos beach-ekkel kísér bennünket.

img_8565k.jpg

img_8570k.jpg

Természetesen nem folyamatosan a part mentén tekerünk, az út párhuzamosan halad a tengerrel és gyakran eukaliptusz és paratölgy erdők között halad az utunk.

img_8597k.jpg

Időnkként kimegyünk a partra, ahol nagyon jó halételeket lehet kóstolni az éttermekben, majd visszatérünk az alsórendű utunkra, és tekerünk tovább dél felé.

img_8587k.jpg

img_8998k.jpg

Másnap már változik a kép, mert megjelennek a sziklák. Szép romantikus öblök, szigetecskék, sziklazátonyok tűnnek fel, kékre festett házikókkal tarkított településekkel.

img_8645k.jpg

img_8639k.jpg

A második napon a szállodánk teraszán érezzük a tenger sós illatát, érezzük a szellőt, és halljuk a tenger csobogását, látjuk a végtelen kékséget, amely a horizonton egyesül a gyönyörű kék égbolttal.

img_8761k.jpg

A harmadik napon a szépségek fokozódnak, a sziklás tengerpartok egyre drámaiabbá válnak, és elérjük a Sardao fokot, amely az egyetlen hely a vén Európában, ahol kedvenc madarunk a tavasz hírnöke a fehér gólya a sziklákra rakja a fészkét.

img_8776k.jpg

img_8777k.jpg

img_8833k.jpg

A negyedik nap az út Sagresbe lélegzetelállító, az első kilenc kilométeres szakasz annyi szépséget tartogatott, hogy ráment az egész délelőttünk, mert mindenki állandóan meg akart állni fényképezni, és csodálnia természet eme csodálatos alkotását a döbbenetesen szép Dél- Portugál tengerpartot.

img_8963k.jpg

img_8972k.jpg

img_9055k.jpg

Folytatás hamarosan tovább Sagresbe:

Ha szeretnél te is eljönni erre az útra, akkor itt találhatsz erről információt:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://helian.blog.hu/api/trackback/id/tr3412009726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása